Kā stādīt krūmus un kokus: 4 biežākās dārzkopju kļūdas

Dārzniekam, kurš apgalvo, ka ir izvairījies no visām ainavu veidošanas kļūdām, ir īsa atmiņa. Ir gandrīz neiespējami veiksmīgi iestādīt krūmus un kokus ar pirmo reizi.

Stādot dārzu pirmo reizi, mēs mēdzam pieļaut iesācējiem dārzkopjiem raksturīgās kļūdas.

Ir vērts painteresēties, kādas kļūdas dārzkopji pieļauj, plānojot dārzu, un censties tās neatkārtot. Dārzkopības eksperti stāsta, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties vietu krūmu stādīšanai.

Padomājiet par krūma lielumu un vajadzībām.

Galvenais apzaļumošanas noteikums ir atrast katram augam piemērotu vietu. Un ņemiet vērā ne tikai estētiku, bet pirmkārt un galvenokārt auga vajadzības. Ja veltīsiet laiku, lai izvēlētos katram krūmam piemērotu vietu, tas jums ietaupīs daudz dārza problēmu. Taču, ja ignorēsiet augu īpašības, jums būs problēmas.

Katram augam ir savas vajadzības, un, ja tas atradīsies tam nepieciešamajā augsnē ar ideālu saules gaismas un mitruma daudzumu, krūms jūs iepriecinās. No otras puses, ja krūms, kam nepieciešams ēna, aug spilgti saulainā vietā vai ja krūmam ar labi drenētu augsni ir pastāvīgi mitras saknes, tas diez vai ilgi saglabāsies vesels.

Arī krūma lielums ir ļoti svarīga stādīšanas īpašība. Skaists ozola stādiņš izskatās burvīgi dārza stūrī, bet, izaugot līdz 23 metru augstumam, tas var izspiest augļu kokus un atstāt tos ēnā lielāko dienas daļu. Savukārt horizontāls kadiķu krūms var aizklāt puķu dobi.

Sagatavojiet stādīšanas dobes

Ja vēlaties iestādīt krūmu, ir vērts veltīt laiku tā stādīšanas bedres sagatavošanai. Katrs jauns dārzā pievienotais augs jāiestāda speciāli tam sagatavotā stādāmajā bedrē. Lielākajai daļai tas nozīmē iestrādāt augsnē organisko kompostu, lai to bagātinātu un palīdzētu saglabāt mitrumu.

Iespējams, būs jāmaina arī augsnes pH (skābums). To visu nevar izdarīt tieši pirms stādīšanas, tas jādara agrāk, vismaz dažas nedēļas pirms stādīšanas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment